Class 5 Olympics Michael Hall School

Dit afgelopen schooljaar in juni heeft klas 5 van onze school deelgenomen aan de Olympische Spelen, zoals die jaarlijks door de Michael Hall Steiner school in Sussex, Engeland worden georganiseerd.

Drie dagen lang vormen deze spelen een feest van sport en spel en sluiten daarmee aan bij de thema's die, door het jaar heen, een belangrijke rol spelen in het leerplan van de vijfde klas.

Toen de kinderen op woensdag arriveerden werden eerst de tenten opgezet. Daarna kregen ze te horen in welke groep, stadstaat, ze waren ingedeeld. Elke stadstaat bestond uit zo'n 25 leerlingen van ongeveer 40 verschillende scholen.
Op donderdag ontmoetten de kinderen hun "Archon", de leider van hun stadstaat. In de loop van die dag en de volgende dag werden de negen disciplines van de oorspronkelijke sporten getraind:
Discus, speerwerpen, hoogspringen, verspringen, de marathon, de mini marathon, estafette, de sprint en worstelen.

Op de zaterdag kleedden de kinderen zich in hun witte tuniekjes en namen deel aan de indrukwekkende openingsceremonie. Tijdens deze ceremonie werd het Olympisch vuur ontstoken. Daarna begonnen de spelen.

De nadruk tijdens deze dagen werd gelegd op de gratie, stijl en inspanning die ieder kind kon laten zien in alle disciplines.
Na de spelen volgde tenslotte een ceremonie, waarbij alle kinderen een medaille kregen en geprezen werden om de kwaliteiten die ze van zichzelf hebben laten zien.

Het waren drie zeer bijzondere dagen.

Guus Antonie.

Bekijk het hier via you tube

Steinerschool 'Guido Gezelle' Brugge - Astridlaan 86 - 8310 Assebroek - tel 050 37 00 75 - basis(at)steinerschoolbrugge.be - middelbaar(at)steinerschoolbrugge.be