Oud-leerlingen

Wij zijn trots op onze leerlingen en ex-leerlingen. We overwegen om een oud-leerling vereniging in het leven te roepen. Tot die tijd steunen wij hen graag in hun maatschappelijke carrière. Hier zetten we diverse leerlingen in de kijker.

Ben je zelf (oud-)leerling en zou je hier graag een vermelding krijgen? Laat het ons weten via wijwillenhetweten(at)steinerschoolbrugge.be Gelieve steeds uw mailadres, telefoongegevens en contactgevens te vermelden, zodat wij u kunnen contacteren.

# Onze oud-leerlingen Eva Mega timmert aan de weg met haar multi-functionele objecten: http://www.mengainterior.com/pages/about.html

# Haroen Smis en Simon Vanderginste slaan de musicale piste op: http://www.myspace.com/ambrazar

# Richard Deman coverde 'Roxanne' en plaatste een filmpje op Youtube

Reinhard Deman heeft inmiddels ook een eigen site waarop we hem beter kunnen leren kennen

#Hannes Coudenys in "De Afspraak" Zo worden smartphones gerecylceerd tot een blokje goud. klik hier

 #Julie Van den Berghe is freelance Fashion Designer & Stylist

# Benjamien Lycke ontwikkelt zijn muzikale talenten, ook in Gentse Capitole. Voor zijn laatste creatie, klik hier

                       Daarnaast beschikt Benjamien inmiddels over een eigen website: www.benjamien.be

# Thomas Deleu, Oud-leerling en muziektherapeut deed goed werk in Srebrenica  en Thomas heeft inmiddels ook een eigen blog-website.

# Ruth Vandewalle, was in november 2011 op TV in het programma Koppen

#Ruth Vandewalle woont sinds enkele jaren in Caïro. En sprak over kogelvrije vesten.....

#Ruth Vandewalle geeft seksuele opvoeding voor Arabische vrouwen. op TV in het programma Reyers laat

# Alex Vanden Abeele, afgestudeerd aan de Brugse Steinerschool in 2000.
Daarna ben ik informatica gaan volgen aan de KULeuven waar ik als Master in de Computerwetenschappen ben afgestudeerd. Als junior software developer ben ik begonnen bij Larian Studios, de grootste Belgische game developer. Na zes jaar heb ik gekozen en ben ik dan begonnen als project manager en senior developer bij Die Keure - Educatieve uitgeverij. In die functie sta ik in voor de ontwikkeling van diverse educatieve games en applicaties. Ik overzie de planning en uitvoering van de projecten, coördineer de verschillende partijen (artists, auteurs, developers) en begeleid de implementatie. Voor een deel van die projecten neem ik ook deel aan de implementatie. De projecten worden ontwikkeld voor een waaier aan platforms; iOS, android, windows, web-based,... Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse ontwikkelingsomgevingen en technologieën; .Net, Unity, Flash, Air, Java, C++, C#, ...

# Jorinde Berben, afgestudeerd in Brugge na mij er 16 jaar heel erg thuis gevoeld te hebben. Taal was altijd al mijn passie, dus trok ik naar Gent voor een Bachelor Engels-Nederlands. Daarna studeerde ik Engels in mijn Master opleiding en in 2009 haalde ik ook het lerarendiploma.
Ondertussen was ik, mede dankzij mijn Amerikaanse echtgenoot, perfect tweetalig, en met dat “near-native speaker” ticketje en een grote dosis gevoel voor avontuur, trokken mijn man en ik naar China om er aan een Chinese universiteit Engels te onderwijzen. Na 2,5 jaar grenzen verleggen trokken we nog even richting de VS om daarna, ondertussen met een dochtertje, terug thuis te komen in België. Die rijke culturele ervaring helpt me nu volop in mijn job als NT2 (Nederlands voor anderstaligen) docent.

# Madhu Haudenhuyse, afgestudeerd aan de Brugse Steinerschool in 2000.
Na de 4 jarige beroepsopleiding tot Biodynamisch Craniosacraal Therapeut bij Reliantie instituut te Kortrijk en Antwerpen, volgde ik ook aansluitend een postgraduaat module rond geboortetrauma en condenced expierence. Daarnaast een 2 jarige opleiding counseling coaching. Bij craniosacraal therapie wordt er gewerkt met het craniosacraal systeem.
Ik maakte een specialisatie werk rond de impact van het geboorteproces. De manier waarop we geboren worden en de indrukken en ervaringen tijdens ons verblijf in de baarmoeder staan diep gegrift in ons cellengeheugen en bepalen onze latere ontwikkeling.
Craniosacraal therapie kan ondersteunend zijn voor iedereen die opzoek is naar gezondheid, zelfontplooing, ontspanning, energie, …
Ik ben lid van ICSA Wettig erkende beroepsvereniging voor craniosacraal therapeuten. www.icsa-belgium.be

# Gust Van den Berghe, is een Vlaams filmregisseur. Na de Brugse Steinerschool studeerde hij in 2008 af aan het Rits in Brussel.
Zijn eerste langspeelfilm (tevens afstudeerproject) ‘En waar de sterre bleef stille staan’ werd geselecteerd voor het filmfestival in Cannes. De hoofdrollen werden vertolkt door acteurs met het syndroom van Down. Voor deze film ontving hij diverse prijzen. Zijn tweede langspeelfilm Blue Bird  (een universeel verhaal) werd gedraaid in Togo met Togolese crew en plaatselijke kinderen als acteurs. Ook deze film werd geselecteerd voor Cannes. In 2011 ontving Gust de Vlaamse Cultuurprijs als filmmaker. 

# Onze oud-leerling Gust Van den Berghe trok opnieuw naar Cannes

# Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege bekroont Gust Van den Berghe

# Jozefien Verschave: Na mijn middelbare schoolcarrière in Brugge trok ik naar Gent. Daar volgde ik een bacheloropleiding Logopedie. Al snel ervoer ik de voordelen van mijn tijd op de Steinerschoolbanken. Het jarenlang bijhouden van een periodeschrift zorgde ervoor dat ik weinig moeite ondervond bij het efficiënt noteren tijdens de les. Zelfstandig werken en plannen was ik gewoon, onder meer door het maken van jaar- en eindwerken. Het hielp me bij het verwerken van de grote leerstofpakketten. Tijdens stages kon ik dan weer terugvallen op andere zaken waarin de Steinerschool mij heeft gevormd, zoals een creatieve insteek, er staan als persoon(lijkheid) en de zelfkennis die ik doorheen die jaren had opgebouwd. Na deze opleiding studeerde ik verder aan de universiteit; een master pedagogiek en onderwijskunde. Ik plukte nu ook inhoudelijk de vruchten van mijn schoolse voorgeschiedenis. De steinerpedagogische aanpak was voor mij een belangrijke aanvulling op de eerder traditionele onderwijs- en opvoedingsmodellen die in mijn opleiding aan bod kwamen. Als (toekomstige) pedagoog draag ik die dan ook met me mee…

#Edith Vandenabeele: Ik studeerde in 2010 af na 15 jaar Steinerschool, doordrongen van rijke verhalen en de onbegrensde mogelijkheden van handen en kleuren, in een omgeving vol authentieke en opmerkelijke mensen.

Na mijn schoolloopbaan in de Steinerschool, waar ik gestimuleerd werd in het ontwikkelen van handvaardigheid, gefocuste observatie en creatief denken, koos ik voor een opleiding waarbij ik deze verschillende aspecten ten volle verder kon ontplooien.

Osteopathie was hierin voor mij een prachtige combinatie die specifieke kennis aangaande het functioneren en disfunctioneren van het menselijk lichaam, samenbracht met een verfijnen van mijn sensorische vaardigheid, aanvoelen en techniek.

Ik voltooide de fulltime opleiding osteopathie aan The International Acadamy of Osteopathy te Gent, in juni 2014.

Sedert oktober 2014 heb ik mijn eigen praktijk in de eekhoutstraat in het centrum van Brugge.
Daarnaast begon ik aan de opleiding Osteopathie bij baby’s en kinderen aan het opleidingsinstituut Panta Rhei, om ook deze groep mensjes met een brede achtergrond te kunnen behandelen.

De vele jaren die ik op de Steinerschool doorbracht, zijn in mijn werk nog steeds een voedingsbodem van warmte en onbegrensdheid, die mij stimuleert verder te kijken dan theorieën of wetenschappelijke concepten lang zijn, en mij helpt een eigen, doorvoelde stijl te ontplooien.

http://www.althaia.be

Ik werk als gediplomeerd osteopaat (DO), aangesloten bij de beroepsvereniging BVBO.


Steinerschool 'Guido Gezelle' Brugge - Astridlaan 86 - 8310 Assebroek - tel 050 37 00 75 - basis(at)steinerschoolbrugge.be - middelbaar(at)steinerschoolbrugge.be